Case

Ganzenhoeder

Uitdaging

Ganzenhoeder is geen alledaags beroep. De uitdaging was dan ook om middels een speelse en toegankelijke huisstijl duidelijk te maken wat de Ganzenhoeder precies doet.

Homepage voor de ganzenhoeder.

Oplossing

Met behulp van verschillende illustraties die zijn terug te vinden in de website, visitekaartjes en briefpapier zijn verschillende situaties uitgebeeld.

Logo van de ganzenhoeder.

Illustraties als leidraad

Illustraties zijn van groot belang bij deze huisstijl. De speelse, maar simpele illustraties beelden verschillende kenmerkende situaties uit. Op de homepage van de website van de Ganzenhoeder worden achtereenvolgens de Ganzenhoeder en zijn ganzen, dier- en kindvriendelijk en verschillende thema’s uitgebeeld.

Met de skyline van een stad op de achtergrond van deze illustraties wordt op subtiele wijze kenbaar gemaakt dat de Ganzenhoeder ook in stedelijke gebieden rondloopt.

Illustraties voor de ganzenhoeder.

Fotogalerij, nieuwssysteem en offerteformulier

Naast illustraties zijn foto’s een ideale manier om te tonen hoe leuk het is als de Ganzenhoeder met zijn ganzen door een straat met winkelend publiek, of bezoekers van een braderie wandelt. Hiervoor is de functionaliteit van het opensource CMS WordPress uitgebreid met een fotogalerij.

Door middel van een nieuwssysteem kan de Ganzenhoeder berichten plaatsen over recente en toekomstige optredens. Het is voor de Ganzenhoeder tevens mogelijk om YouTube filmpjes aan deze nieuwsberichten toe te voegen.

De website is voor de Ganzenhoeder een ideaal middel om nieuwe opdrachten binnen te halen. Het gebruikersvriendelijke, maar uitermate handige offerteformulier is hiervoor op maat gemaakt.