vrijdag 3 april 2015

Digitaal aanvragen vaarontheffing Reeuwijkse Plassen

minder dan 1 minuut

Sinds 15 maart 2015 is het mogelijk om de vaarontheffing voor de Reeuwijkse Plassen digitaal aan te vragen via de door Speaking Visuals ontwikkelde website.

Kostenbesparend en gebruiksvriendelijker

Tot op heden werden de vaste aanvragers ieder voorjaar per brief geïnformeerd over de nieuwe vaarvergunning en ontvingen zij een aanvraagformulier. “Dit systeem was administratief vrij belastend,” betoogt Chris Buitelaar.” Om die kosten te verminderen en het aanvragen gebruiksvriendelijker te maken, hebben we besloten een speciale website te openen. De aanvrager maakt een eigen account aan en via dat account kan hij de benodigde gegevens doorgeven en zijn of haar boot laten registreren. Via een iDEAL of creditcardbetaling kan de aanvraag worden afgerond en binnen een paar dagen valt de ontheffing met de bekende jaarsticker in de bus.”

De botenbezitter kan binnen zijn eigen account ook een foto van de aangemelde boot plaatsen, hetgeen gemakkelijk kan zijn in geval van diefstal. Ook voor het vaartoezicht is het gemakkelijk over de digitale informatie te beschikken, omdat de toezichthouder snel kan controleren of de betreffende boot op een goede manier geregistreerd is.

Vaarontheffing

Voor het gebruik van een boot op de Reeuwijkse Plassen is een vaarontheffing nodig. Sinds 1999 geeft de Stichting VEEN de ontheffingen uit en inmiddels worden er jaarlijks zo’n 3.000 afgegeven.

Case

Lees meer over dit project in de case die we hebben opgesteld.