Copywriting

Schrijven voor het Web

Met uw website wilt u een boodschap overbrengen. Een aantrekkelijke, goed geschreven tekst is hierbij een belangrijk middel. Maar schrijven voor het web is anders dan het schrijven voor traditionele media. Dit heeft onder meer te maken met de vluchtige manier waarop mensen webteksten lezen, ook wel scannen genoemd. De structuur van webteksten is hier op aangepast. Tevens zijn goed geschreven webteksten een belangrijk middel om beter gevonden te worden in de zoekmachines.

Tijdsbesparing

Onze ervaring leert dat bij het ontwikkelen van een nieuwe website de inhoud niet altijd op tijd wordt aangeleverd. Hierdoor loopt het project onnodig vertraging op. Klanten hebben het logischerwijs druk om hun bedrijf draaiend te houden. Vaak helpt het dan ook om het schrijven van de teksten uit te besteden.

Wat werkt en wat niet?

Speaking Visuals heeft ervaring met het schrijven van webteksten. Wij weten vaak al wat werkt en wat niet. Voor het schrijven is het soms nodig een dag mee te draaien om uw bedrijf te leren kennen. Soms hoeft u alleen ruw materiaal aan te leveren. In andere gevallen levert u teksten aan en is redigeren voldoende.