donderdag 22 december 2011

Voordelen van Twitterintegratie met uw website

minder dan 1 minuut

Nederlandse bedrijven maken nog weinig gebruik van de integratie van social media op corporate websites. Dit blijkt uit een onderzoek dat SB Talent onlangs uitvoerde op basis van de lijst top-500 bedrijven van het magazine Management Team. In tegenstelling tot veel buitenlandse bedrijven integreren in Nederland slechts enkele vooruitstrevende organisaties social media in hun corporate website.

Dit onderzoek heeft ervoor gezorgd dat Speaking Visuals voor u op een rijtje zet welke mogelijkheiden er zijn om Twitter te integreren met uw website en welke voor- en nadelen hier aan verbonden zijn.

Hoe kunt u Twitter integreren met uw website?

Integratie van Twitter met uw website kan op verschillende manieren worden bewerkstelligd.

 1. Weergave van uw laatste tweets op uw website.

  Er zijn vele opties en mogelijkheden om uw tweets te tonen op uw website. Zo kunt u het aantal tweets dat wordt getoond bepalen, alleen tweets tonen met een bepaald onderwerp of de tweets van meer dan één Twitteraccount weergeven.

 2. Automatisch gegenereerde tweets bij plaatsen nieuws op uw website.

  Als u nieuwsartikelen via uw website publiceert is wel zo handig als er via uw Twitteraccount automatisch een tweet wordt geplaatst. In deze tweet verwijst u uw  Twittervolgers door naar het nieuwsartikel. Dit scheelt tijd en zorgt ervoor dat uw Twitteraccount en uw website synchroon worden bijgehouden.

 3. Plaatsen van speciale Twitter knoppen.

  Twitter heeft zelf een aantal Twitter knoppen ontwikkeld om speciale twitterfuncties makkelijk met uw website te integreren.

  1. Share a link: een knop om websitebezoekers de webpagina te laten delen met mensen in hun Twitternetwerk.
  2. Follow: een knop om websitebezoekers uw Twitteraccount te laten volgen.
  3. Hashtag: een knop om websitebezoekers een tweet op te laten stellen met een door u gekozen hastag.
  4. Mention: een knop om websitebezoekers een tweet op te laten stellen gericht aan u.
 4. Uw Twitterprofiel aanpassen aan uw huisstijl

  Hoewel het geen integratie op het technische vlak betreft, speelt ook een overeenkomstig design een rol bij de integratie van Twitter met uw website. Door beiden af te stemmen met de huisstijl van uw bedrijf zorgt u ervoor dat bezoekers van uw website en Twitterprofiel beter en sneller doorhebben dat beide communicatiemiddelen bij elkaar horen en elkaar aanvullen.

Voordelen van Twitterintegratie

Als u uw Twitteraccount verstandig gebruikt heeft de integratie van uw Twitteraccount met uw website een aantal handige voordelen.

Zo heeft de integratie van Twitter als vervanging en/of aanvulling van een nieuwssectie binnen uw website een aantal voordelen.

 • U kunt met behulp van Twitter korte nieuwsberichten plaatsen zonder een nieuwsartikel op uw website hieraan te besteden.
 • Tevens is een tweet veelal sneller geplaatst dan een nieuwsartikel op uw website.

Door Twitter vaak genoeg te gebruiken in uw communicatie kunt u uw websitebezoekers laten zien dat het bedrijf actief is. Dit zorgt voor een betrouwbare eerste indruk.

Nadelen van Twitterintegratie

Uiteraard zijn er een aantal valkuilen die u moet zien te voorkomen.

Doordat alle berichten die u plaatst via Twitter op uw website zichtbaar zullen zijn, moet u goed bedenken of de inhoud die u plaatst ook betekenisvol is en geen kwaad kan als het op uw website verschijnt.

Als u niet actief bent op Twitter dan kan de website tweets tonen die verouderd zijn. Dit heeft ook als nadeel dat het kan lijken alsof de activiteit van uw bedrijf op een lager pitje staat.